background
„We koesteren de ruimte, het landschap, de natuur en de groene omgeving.“
„Energie is echt een sleutelfactor voor duurzame ontwikkeling.“
„De kracht van water, daar kan je gebruik van maken.“
  • „We koesteren de ruimte, het landschap, de natuur en de groene omgeving.“
  • „Energie is echt een sleutelfactor voor duurzame ontwikkeling.“
  • „De kracht van water, daar kan je gebruik van maken.“

Inschrijving ACE-Awards 2014 open

Datum: 24 February 2014

15 februari 2014

€ 5.000 voor de winnaar

Inschrijving ACE-Awards voor Zeeuwse duurzame dorpen open

Het Zeeuws Klimaatfonds reikt dit jaar twee Zeeuwse ACE-awards uit aan het meest duurzame dorp en aan het beste energieproject. Naast de eeuwige roem, is er een geldprijs verbonden aan de overall winnaar van € 5.000. Mensen kunnen zich inschrijven via de website van het Zeeuws Klimaatfonds: www.zeeuwsklimaatfonds.nl. De inschrijfperiode loopt tot 15 april 2014.

De ACE Awards wordt georganiseerd door het Zeeuws Klimaatfonds in samenwerking met de ZMf en Vereniging Zeeuwind. De jury bestaat uit de voorzitters van de drie organisaties, Pieter Vollaard (Het Zeeuws Klimaatfonds), Jan van Seters (ZMf) en Marten Wiersma (Zeeuwind) en Marleen Vermeer (Scoop). De winnaars van de Zeeuwse prijzen zijn automatisch genomineerd voor de Europese ACE-Awards, die eind 2014 worden uitgereikt.

Twee categorieën
Zeeuwse kandidaten voor de ACEAwards kunnen zich inschrijven voor twee categorieën:
1.  Het meest duurzame dorp
2.  Het beste duurzame energieproject

Op www.zeeuwsklimaatfonds.nl staat een toelichting en zijn inschrijfformulieren te downloaden. De wedstrijd is bedoeld voor dorpsraden of duurzame dorpsteams, initiatiefnemers en uitvoerders van plannen en projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzame energie in het bijzonder.

Achtergrond
Het Zeeuws Klimaatfonds is één van de tien partners in het Europese ACE-project. ACE staat voor Academy of Champions for Energy. De doelstelling van ACE is om de ontwikkeling van een duurzame energiehuishouding in Europa te versnellen. ACE richt zich daarbij in het bijzonder op initiatieven van burgers en lokale gemeenschappen die zelf het heft in handen nemen om op lokaal niveau energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Om de voorlopers te stimuleren en in de spotlights te zetten, zijn de ACE-Awards ingesteld.