background
„We koesteren de ruimte, het landschap, de natuur en de groene omgeving.“
„Energie is echt een sleutelfactor voor duurzame ontwikkeling.“
„De kracht van water, daar kan je gebruik van maken.“
  • „We koesteren de ruimte, het landschap, de natuur en de groene omgeving.“
  • „Energie is echt een sleutelfactor voor duurzame ontwikkeling.“
  • „De kracht van water, daar kan je gebruik van maken.“

Duurzaam Borsels haardhout

Datum: 25 November 2014

 

De Stichting Land van Borsele en Distelvink Boom en Tuinverzorging uit Oudelande verkopen duurzaam Borsels haardhout. Een initiatief dat perfect past bij de lijfspreuk van de Stichting: Land van Borsele, geeft je energie.

De netjes duurzaam Borsels haardhout wegen ongeveer 22 kilo en zijn gevuld met verschillende soorten resthout uit fruitteelt, landschaps- en tuinonderhoud. Het is afkomstig uit de regio en bovendien gedroogd in de Zeeuwse zon en wind.

Haardhout dat te koop is in doe- het-zelf winkels, tankstations en internetwinkels is meestal niet zo duurzaam. Het komt vaak uit Scandinavië, Duitsland of zelfs Canada en het kost veel energie om het hier in Nederland te krijgen. Vaak is het ook nog in de oven gedroogd wat ook weer energie kost.

Een netje duurzaam Borsels haardhout weegt ongeveer 22 kilo en kost € 5,95. Van ieder verkocht netje gaat één euro naar ‘Land van Borsele’. De netjes haardhout zijn op de volgende plaatsen te koop:

-        Boerderijwinkel Van Damme, Oudekamersweg 7, Heinkenszand

-        Boerderijwinkel Poelzicht, Bimmelsweg 3, ’s-Heer Abtskerke

Ook is hier de Borselse affakkel verkrijgbaar: de bekende Zweedse fakkel, maar dan gemaakt van duurzaam hout uit het Land van Borsele.